Marijke Zwaag

Marijke Zwaag

Verkoop binnendienst

Lezen, lezen, lezen: als je bij zo’n mooie uitgeverij als deze mag werken, lees je de boeken met grotere aandacht – maar gelukkig ook plezier! Ik vind het lastig om te zeggen wat mijn favoriete genres zijn. Ik lees namelijk de boeken waar ik mee werk op dat moment en houd niet zoveel tijd over voor andere boeken. Geen tijd? Nee, dat zeg ik verkeerd: je moet tijd maken voor lezen en dat doe ik graag voor bijv. de nieuwe Griet op de Beeck, James Worthy of Hendrik Groen. Maar anders is het mij om het even: non-fictie of fictie – van spiritualiteit tot kinderboek, en van kookboeken tot thrillers.

Voordat ik bij Luitingh-Sijthoff kwam werken, las ik al graag Het Rosie Project, keek ik uit naar Het Rosie Effect en leerde ik over mijn darmen met het boek van Giulia Enders. Ooit begon ik als stagiaire bij Ambo|Anthos toen Het Diner van Herman Koch verscheen en ging ik na mijn afstuderen werken bij De Fontein om Voor jou van Jojo Moyes te verslinden. Bij Lemniscaat werd ik fan van Hotel De Grote L van Sjoerd Kuyper en dankzij Kosmos Uitgevers werd ik gek op de yogalessen van Tara Stiles. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten: ik heb al vele boeken door mijn handen laten gaan en ben dankbaar dat ik met verschillende auteurs heb mogen werken als marketing- en pr medewerker. Nu werk ik op de salesafdeling; wat mijn kennis en ervaring weer fijn uitbreidt.

Daarnaast sport ik graag: rondjes op de atletiekbaan of hardlopen door de duinen en bossen in mijn woonplaats Haarlem. Ik houd ook van bakken en koken, of ik spreek af met vrienden en familie. En dan vliegt je weekend alweer om en is het weer tijd om op de fiets te stappen naar Amsterdam.