Geneviève Waldmann

Waldmann, Genevieve

Directeur | uitgever

In 2011 ben ik bij Luitingh-Sijthoff in dienst gekomen, een prachtige uitgeverij in hartje Amsterdam met klinkende auteursnamen. Het is elke dag weer een plezier om op de fiets naar ons karaktervolle pand op de Oostenburgervoorstraat te fietsen.

Als kind van de jaren zestig ben ik opgegroeid met Annie M.G. Schmidt en Kluitman-pockets. Op de middelbare school las ik alles wat los- en vastzat: van Jan Wolkers tot Multatuli, van W.F. Hermans tot Simone de Beauvoir. Mijn huidige helden zijn: Ian McEwan, A.F.Th. van der Heijden en Tommy Wieringa.
Naast lezen ga ik wekelijks naar arthousefilms, toneelvoorstellingen van Toneelgroep Amsterdam, musea in binnen- en buitenland – met een lichte voorkeur voor het Rijksmuseum en het Moma – en ontdek ik graag verre landen en onbekende culturen. Voor een gerecht van Ottolenghi mag je mij wakker maken, evenals een blokje hardlopen op een lenteavond.

Voor 2017 zijn er geweldige uitgaven gepland. We beginnen het jaar goed met de prachtige, sfeervolle roman De Muze van de jonge Britse auteur Jessie Burton. In februari verschijnt de beste thriller die ik het afgelopen jaar las, Ragdoll (Lappenpop), een ‘unputdownable’ rollercoaster van debutant Daniel Cole. In april staat Het Geheugenboek van Lara Avery in de spotlights, een YA-titel in de lijn van The Fault in our Stars van John Green, een boek dat niemand onberoerd zal laten.  De late zomer staat in het teken van kookboeken, een nieuwe loot aan de rijke stam van LS Amsterdam. In augustus verschijnt het verrassende kookboek Chef met lef van Nigel van der Horst en in oktober het overheerlijke SuriMAM-kookboek van de zussen De Waal.  Last but not least verschijnt 26 september 2017 het nieuwe boek van de topauteur aller tijden Dan Brown.