Febe van der Wardt

Wardt, Febe van der

Commercieel directeur

Als tienjarige stond een ingezonden brief van mij in de fameuze rubriek Achterwerk van de VPRO gids. Mijn tip was om elke week de Achterwerk van de gids af te scheuren en die ‘in een boekje samen te nieten’. Dat ik ooit bij een uitgeverij zou gaan werken leek wel in de sterren geschreven.
Dat doe ik, na ruim twaalf jaar bij Ambo|Anthos, nu ook met heel veel plezier sinds 2014 bij Luitingh-Sijthoff.

Jip & Janneke, daar begon het voor mij mee, de boeken van Lemniscaat, daarna over naar Kees van Kooten en toen mijn vakantieboeken op waren las ik op een warme Franse camping uit de koffer van mijn vader Het woud der verwachting van Hella Haasse.

Nu lees ik graag Amerikaanse literatuur, thrillers, verhalende non-fictie en jeugdboeken. En daarnaast ben ik dol op de bioscoop, slechte en goede Netflix-series en sta ik regelmatig langs de lijn te bevriezen als ik mijn voetballende kinderen aanmoedig.

Ik kijk uit naar Ragdoll, het geweldige thrillerdebuut van Daniel Cole, de nationale voorleesdagen met het lieve prentenboek De kleine walvis, de briljante romanserie van Sabri Louatah en natuurlijk de nieuwe Dan Brown!