Door het vuur genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2017

  •   
Door het vuur - literatour

Door het vuur, een buitengewoon gedurfde young adultroman van Jenny Valentine, is genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs 2017 in de categorie ‘vertaald’. Dat heeft de organisatie van Literatour op 10 mei jl. bekendgemaakt.

Literatour

De uitreiking van de Dioraphte Literatour Prijs vindt plaats tijdens de ‘Boekenweek voor jongeren’: Literatour, een initiatief van Stichting CPNB. Jongeren (15-18 jaar) worden tussen 4 en 14 september 2017 opgeroepen op hun favoriete boek te stemmen (dat in 2016 verscheen). Op vrijdag 15 september worden de prijzen uitgereikt.
De Dioraphte Literatour Prijs is de enige award voor jongeren-literatuur in Nederland en Vlaanderen.

 

Over Door het vuur:

Iris voelt alleen maar minachting voor haar ouders. Haar moeder ziet eruit als een barbiepop en haar stiefvader is een mislukte soapacteur. Haar echte vader Ernest is uit Iris’ leven verdwenen toen ze klein was. Maar dan brengt een onverwacht bericht hen weer samen: de schatrijke Ernest ligt op sterven en hij wil zijn dochter graag nog een keer zien. Iris’ moeder ruikt geld, maar ze weet niet dat haar ex en haar dochter een groot geheim met zich meedragen…

Jenny Valentine is de gerenommeerde Britse auteur van spraakmakende comingof-ageromans als Op zoek naar Violet Park, Gebroken soep, Mierenkolonie en recentelijk Door het vuur. Haar debuut, Op zoek naar Violet Park, werd bekroond met de Guardian Children’s Fiction Prize en genomineerd voor de prestigieuze Carnegie Medal.