Uitslag fantasy verhalenwedstrijd

  •   
fantasy-wedstrijd

Begin dit jaar schreven wij een korte-verhalenwedstrijd uit. Maar liefst 68 deelnemers stuurden een verhaal in, waarvan 1 duo, 37 vrouwen en 32 mannen. Hoewel het thema van de wedstrijd Time & Space is, kwam er ook een ander thema bij velen terug: de liefde. Onbeantwoorde liefde, pijnlijke liefde, maar vooral ook onmogelijke liefde.

De jury bestond uit 3 redactieleden van Luitingh-Sijthoff en de verhalen zijn op drie onderdelen beoordeeld:

  • Gebruik van het thema
  • Originaliteit/plot
  • Stijl en spelling

Voor elk onderdeel kon je maximaal 5 punten scoren. En dus een maximum score van 15 punten behalen. De top 8 bestaat uit 7 mensen met 12 punten, en een iemand met 13 punten! Vervolgens hebben we elk verhaal apart besproken om zo een top drie, en de uiteindelijke winnaar te kiezen.

De drie winnaars

3 – Jasper Boudry – Kind van vele werelden
Door het unieke taalgebruik van deze tijdreizende cowboys kwam dit verhaal al snel tot leven.

2 – Sophia Drenth – Fragmenten
Interessant gebruik van het thema: het idee dat de beste man soms jaren moet wachten tot zijn geliefde besluit weer eens op te duiken is erg aangrijpend.

1 – Liselotte Schoevaart – Nieuw Schiermonnikoog
Dit verhaal doet me een beetje denken aan het sciencefiction boek We van Yvgeny Zamyatin, waarin de staat bepaalt wat er precies wanneer gebeurt. Nu de tijd in dit verhaal terugloopt, en daarmee ook de agenda’s van mensen, is dit verhaal een erg interessante twist op het thema time & space.

De winnaars werden op Elfia bekend gemaakt en hebben hun prijs inmiddels in ontvangst genomen.
Bekijk ook de sfeerimpressie die wij van Elfia maakten.