Over ons

Kind
Op 1 januari 2015 is Luitingh-Sijthoff (LS) gestart met een kinderboekenfonds om nog beter in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de markt. Wij geven boeken uit voor kinderen die ze zelf graag willen lezen en bekijken, en die (groot)ouders met veel plezier zullen kopen. Van prentenboeken tot voorleesboeken, zowel full colour als zwart-wit geïllustreerd, oorspronkelijk Nederlandstalig en vertaald. De magie van het lezen geven wij graag aan uw kind(eren) door. Bekende auteurs en illustratoren zijn Pieter Feller en Natascha Stenvert (Kolletje & Dirk), Lida Dijkstra en Alice Hoogstad, André Kuipers en Piet Paris, en Benji Davies.

Jeugd
In het jeugdboekenfonds van LS verschijnt zowel fictie als non-fictie: van spannende informatieve boeken over de ruimte en andere onderwerpen tot leesboeken boordevol avonturen. Lezen is leuk en dat dragen we dan ook graag uit. In ons fonds verschijnen grappige boeken waarbij de tranen je over de wangen rollen van het lachen, boeken die je aan het huilen brengen zo mooi, boeken die je aan het denken zetten en boeken die gewoon lekker zijn om urenlang in te lezen. De titels zijn oorspronkelijk Nederlandstalig of vertaald. Wij geven boeken uit van onder anderen Manon Sikkel, Marlies Slegers, Enne Koens, Marian De Smet, Govert Schilling, Sander Koenen, Piers Torday, Gary Northfield en vele anderen.

Young Adult
LS geeft ook boeken uit voor jongeren die nog net te jong zijn voor de boeken voor volwassenen of die gewoon graag lezen over leeftijdsgenoten. Voor deze lezers verschijnen razend spannende boeken die je meevoeren naar andere landen en andere tijden, boeken die je in één ruk wilt uitlezen, maar ook coming-of-ageboeken die de hoofdpersoon volgen in zijn ontwikkeling van jongere naar volwassene. We geven boeken uit voor alle ‘leessmaken’: van thrillers en fantasy tot romantische en literaire boeken. Bekende schrijvers zijn onder anderen Floortje Zwigtman, Marian De Smet, Manon Spierenburg, Meg Rosoff, Ava Dellaira, Josephine Angelini, Ruta Sepetys, Jenny Valentine, Annabel Pitcher en nog veel meer.

Benieuwd wie er bij LS werken? Bekijk hier onze medewerkers.