Nominatie voor De ring van koning Salomo

  •   
Ring-koning-saloma-Woutertje-Pietersen_325x300

De ring van koning Salomo van Lida Dijkstra & Martijn van der Linden is genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017!

De Woutertje Pieterse Prijs is een prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. De jury bekroont kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving.

De ring van koning Salomo is een hervertelling van de oude legende over koning Salomo door Lida Dijkstra en bevat prachtige illustraties van Martijn van der Linden.
Koning Salomo is een wijze, oude koning. Met zijn magische ring kan hij met demonen en engelen praten. Als op een dag zijn ring verdwijnt, gedraagt de koning zich heel erg vreemd. Wat is er aan de hand? Een weesjongen die in het paleis werkt, weet langzaam maar zeker het mysterie te ontraadselen…

Naast De ring van Koning Salomo zijn dit jaar de volgende titels genomineerd: Aap Beer Zebra van Bette Westera & Henriette Boerendan, Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld van Tom Schamp, Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda, Op een ochtend vroeg in de zomer van Toon Tellegen & Sylvia Weve en Stella van Gerda Dendooven.

Dit jaar koos de jury, onder voorzitterschap van Noraly Beyer, voor boeken met een universele en tijdloze waarde, waarin tekst en beeld elkaar op bijzondere wijze versterken. Welke van de zes boeken bekroond wordt met de 30e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op zaterdag 8 april 2017 bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.