Maand van de Filosofie

  •   
Simon & Haan_Er zit een gat in_De wereld van Spriet_voorplat

April is de maand van de filosofie. Vind jij filosofie lastig? Niet met Er zit een gat in de wereld van Spriet en het spel Nomizo !

Er zit een gat in de wereld van Spriet

Er zit een gat in de wereld van Spriet van Coen Simon en Linda de Haan is het vrolijkste filosofieboek over alles en over niets. Het boek voor kinderen die durven te vragen!
Er zit een gat in de wereld en wie in dat gat valt verdwijnt voor altijd. Dat is eng, maar je kunt er ook grappen over maken. En dat doet Spriet. Hoelang duurt dat eigenlijk, voor altijd? En wat is er zo erg aan verdwijnen? Als er nooit iets verdwijnt, staat de wereld stil als een foto. En dan gebeurt er dus helemaal niets. Niemand snapt de grappen van Spriet, behalve Moeloet. Maar wat gebeurt er met haar als Spriet zelf verdwijnt?

Nomizo spelNomizo

Nomizo, hét filosofiespel voor jong en oud, daagt je uit om na te denken en te filosoferen. Het spel zorgt voor interessante en vaa
k hilarische gesprekken. En ook het toeval speelt een belangrijke rol.
Hoort jaloezie bij liefde? Bestaan er echte helden? Is privacy belangrijker dan veiligheid? Marlies Visser en Manon Duintjer bedachten 175 ‘alledaagse filosofische’ vragen binnen zeven thema’s, waaronder Leven & Dood, Goed & Kwaad, Gevoel & Verstand en Liefde & Vriendschap.

 

Wil je meer informatie over de Maand van de Filosofie, klik dan hier.