De lachende zaag: unieke samenwerking tussen drie topauteurs

  •   
lachende zaag

Kinderboekenauteurs Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel hebben hun krachten gebundeld. Als schrijvers-genootschap De Lachende Zaag komt het drietal met een reeks IJzersterke Verhalen, waarbij ze zich gezamenlijk toeleggen op het schrijven en verspreiden van nieuwe en oude IJzersterke Verhalen. Waarom? Omdat er nog steeds kinderen zijn die IJzersterke Verhalen nodig hebben!

Tosca Menten (1961) won de Prijs van de Nederlandse Kinderjury met Dummie de Mummie en de drums van Massoeba. Eerder won ze drie keer de Pluim van de Senaat. De vertaalrechten van Dummie de Mummie zijn aan elf landen verkocht.

Jozua Douglas (1977) won met De verschrikkelijke badmeester de Hotze de Roosprijs. In 2016 kreeg hij de Pluim van de Senaat voor De gruwelijke generaal. Voor het boek De verschrikkelijke badmeester zijn inmiddels de filmrechten verkocht.

Manon Sikkel (1965) won met haar eerste IzzyLove-boek de Debuutprijs van de Jonge Jury, de Hotze de Roosprijs. Voor Hoe word ik een koppelaar, Elvis Watt, miljonair en Voor wie doe jij een moord won ze de Prijs van de Nederlandse Kinderjury, en voor de laatste ook een Pluim van de Senaat.

Lachende zaag
Over Gruwelijk Grappige Griezelverhalen:

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die jongen met een lintworm van veertien meter in zijn buik? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden uit de geschiedenis van De Lachende Zaag.

Zie ook: www.delachendezaag.nl.