De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre is genomineerd voor de Kinderjury 2017

  •   
jongbloed-de-niet-zo-rampzalige-avonturen-van-herre-9789024574018

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre, geschreven door Marte Jongbloed en geïllustreerd door Iris Boter, is genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017. Stichting CPNB maakte dat vandaag bekend.

Op zondag 11 juni a.s. wordt tijdens de Kinderboekenparade in Den Haag de Prijs voor de Nederlandse Kinderjury uitgereikt aan het boek met de meeste stemmen. Ook wordt op 11 juni de Pluim van de Senaat uitgereikt aan het favoriete boek van de 12 Senaatsleden, uit elke provincie één.

logo-kinderjuryDe (niet zo) rampzalige avonturen van Herre is een vrolijk kinderboek over een jongen die niets mag, maar wél avonturen beleeft. Herres vader is een paar jaar geleden verdwenen tijdens een expeditie op de Noordpool. Herres moeder is doodsbang dat ze Herre ook kwijtraakt. Daarom mag hij niet naar zwemfeestjes, door het verkeer fietsen of touwklimmen tijdens de gymles. Tot op een dag een nieuwe buurman naast Herre komt wonen, meneer Teunissen. Elke keer als hij met hem op stap gaat, komt Herre in gevaarlijke avonturen terecht.

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre is ook genomineerd voor de  Hotze de Roosprijs 2017, de prijs voor het beste kinderboek van een debutant. Leerlingen uit groep 6 en 7 van zestien Zaanse scholen brengen hun stem uit. Op zondag 21 mei wordt de winnaar bekendgemaakt.