Charlotte Köhler Stipendium voor Enne Koens

 •   
Enne Koens (c) Bonnita Postma

Kinderboekenschrijftser Enne Koens krijgt het Charlotte Köhler Stipendium, een aanmoedingsprijs voor een beginnende Nederlandstalige auteur of vertaler!

De jury prees het ‘jonge, maar toch al zeer veelzijdige proza-oeuvre’ van Enne Koens. ‘De jeugdboeken die tot nog toe van haar hand verschenen, tonen een mooie spreiding qua genres, doelgroepen, en onderwerpen. Haar oeuvre getuigt daarmee van een veelbelovende ontwikkeling, die de jury graag verder wil stimuleren.’

Over de prijs

De Charlotte Köhler Prijs en het Stipendium worden allebei toegekend in steeds een ander genre. Deze keer waren dat respectievelijk de poëzie en de jeugdliteratuur. Aan de Charlotte Köhler Prijs is een geldbedrag verbonden van € 15.000,-. De winnaar van het stipendium ontvangt € 5000,-. De prijzen worden toegekend door de Stichting Charlotte Köhler, die wordt beheerd door de Auteursbond. De jury voor de Charlotte Köhler Prijs bestond dit jaar uit Laurens Ham, Erwin Jans en Miek Zwamborn. De Jury voor het Stipendium bestond uit Sara van den Bossche, Annemarie Terhell en Derk Visser. De prijzen worden uitgereikt op 8 december a.s. tijdens de Dag van de Bellettrie in Boom Chicago in Amsterdam.

Over Enne Koens

Sinds ze afstudeerde als actrice heeft Enne Koens eigenlijk vooral geschreven: toneelteksten, liedjes en korte verhalen. In 2007 verscheen haar eerste roman Tot alles gezegd is. Daarna volgden haar YA-roman Vogel, waarmee ze de Jonge Jury Debuutprijs won, het veelgeprezen Sammie en opa, dat door de Griffeljury met een Vlag & Wimpel is bekroond, Hotel Bonbien en recentelijk Ik ben Vincent en ik ben niet bang.

 • ISBN 9789024569373
  Dit is het verhaal over het jaar dat ik tien was. Het was het allervreemdste jaar dat ik ooit heb meegemaakt. Siri is tien jaar en woont in Hotel Bonbien aan de N19 in Frankrijk. Bonbien is een hotel voor mensen op doorreis. Ze willen altijd verder, zegt Siri's vader. Meestal drinken ze alleen een kopje koffie of gaan ze naar de wc. Soms blijven ze een nachtje slapen. Siri vindt het de mooiste plek op aarde en wil er nooit meer weg. Maar haar ouders hebben steeds vaker...
  € 13,99
 • ISBN 9789024578610
  Na Sammie en opa en Hotel Bonbien komt Enne Koens met het jeugdboek Ik ben Vincent en ik ben niet bang, over een jongen die gepest wordt.
  € 14,99