Stephen King over Joyland: 'I love crime, I love mysteries, and I love ghosts.'

Nu overal verkrijgbaar!

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Joyland is een onvergetelijk verhaal over liefde en verlies, over opgroeien en oud worden, en over diegenen voor wie de dood voortijdig komt. Joyland is Stephen King op zijn best. Het heeft de emotionele impact van meesterwerken zoals The Green Mile en The Shawshank Redemption en is tegelijk een geweldig mysterie, horrorverhaal en bitterzoet coming-of-age verhaal ineen.

€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
  •   

Quotes

‘De "Master of Horror", Stephen King, flikt het hem weer om een fantastische thriller te schrijven. De Limburger Een ontroerend verhaal met een sterke emotionele lading. Over liefde, verlies, overleven en volwassen worden; het houdt je aan de paginas gekluisterd. Crimezone Het is volop genieten van deze milde, melancholische en ontroerende roman waarin King met brio toont dat hij meer is dan een schrijver van horrorverhalen. De Standaard Een ouderwetse Stephen King in een bizar pretpark. Twentse Courant Met Joyland voegt Stephen King (1947) een ontroerende coming-of-age roman toe aan zijn ontzagwekkende oeuvre. Leeuwarder Courant Een prima zomerboek, met mijmeringen over het voorbijgaan van de tijd, de eerste liefde en het eerste gebroken hart, en een vleugje spanning. Mustreads.nl

ISBN
9789024561551
Pagina's
304
Gepubliceerd
21-09-2016
Genre
Spannende boeken algemeen
Leesfragment