Luitingh-SijthoffLuitingh-Sijthoff

Het glutengevaar

De sluipmoordernaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker

Het glutengevaar - cover
Het glutengevaar - achterkant
De sluipmoordenaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je hersenen gezond? Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand? Het glutengevaar gaat over het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. Binnen dertig dagen zijn dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven. In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab. `Gedegen advies, ondersteund door medisch onderzoek.’ Russell B. Roth, American Medical Association `Dr. Perlmutter houdt een overtuigend pleidooi voor het gezond maken én houden van het brein.’ William Davis, auteur van Broodbuik
Lees meer >
Over de auteur

David Perlmutter

David Perlmutter

Dr. David Perlmutter is een gerenommeerd neurowetenschapper en directeur van zijn eigen neurologische kliniek in Naples, Florida. Hij heeft verschillende boeken en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. 

Meer boeken van deze auteur
22,99

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books
Bindwijze
Paperback
Ebook
Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789021024363
  • Pagina's: 320 pagina's

Je bestelt en rekent af bij:

  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:
  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact


Bekijk de inhoud van dit boek ➔
De sluipmoordenaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je hersenen gezond? Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand? Het glutengevaar gaat over het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie. Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. Binnen dertig dagen zijn dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven. In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab. `Gedegen advies, ondersteund door medisch onderzoek.’ Russell B. Roth, American Medical Association `Dr. Perlmutter houdt een overtuigend pleidooi voor het gezond maken én houden van het brein.’ William Davis, auteur van Broodbuik

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang een GRATIS e-book bij je aanmelding en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom onze boeken.