Lee Child (1954) heeft 22 Jack Reacher-thrillers op zijn naam staan en twee ervan zijn met groot succes verfilmd. In 2013 kreeg Child voor zijn gehele oeuvre de Diamond Dagger Award, uitgereikt door de leden van de Crime Writers’ Association. Hij is genomineerd voor de titel ThrillerMaster, die hoort bij de International Thriller Writers Lifetime Achievement Award 2017.

Foto: Sigrid Estrada

LEE CHILD OVER JACK REACHER

Omschrijf Jack Reacher in 2 zinnen. 

Jack Reacher is 195,58 cm lang en weegt tussen de 100 en 110 kg. Hij heeft alles wat hij nodig heeft en niets wat hij niet nodig heeft.

Welk Jack Reacher-boek is jouw persoonlijke favoriet?

Dat is altijd het boek dat ik op dat moment aan het schrijven ben. Nu is dat dus The Midnight Line.

Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten van Jack Reacher?

Gaat hij zich ooit settelen of blijft hij een rondreizende einzelgänger? Kun je je voorstellen dat Jack Reacher ooit luiers staat te verschonen of zich zorgen maakt over de rekeningen? Ik niet.

Wat verklaart het succes van de serie?

Reacher brengt eerlijkheid in een oneerlijke wereld – en hij bezit een soort vrijheid die veel mensen fascinerend vinden. Het zijn de lezers die de serie zo succesvol maken. Ik schrijf slechts de boeken.

Bekijk hier de bibliografie
  • Jachtveld (1998) / Killing Floor (1997)
  • Lokaas (1998) / Die Trying (1998)
  • Tegendraads (1999) / Tripwire (1999)
  • De bezoeker (2000) / The Visitor (UK) / Running Blind (USA) (2000)
  • Brandpunt (2001) / Echo Burning (2001)
  • Buitenwacht (2002) / Without Fail (2002)
  • Spervuur (2003) / Persuader (2003)
  • De vijand (2004) / The Enemy (2004)
  • Voltreffer (2005) / One Shot (2005)
  • Bloedgeld (2006) / The Hard Way (2006)
  • De rekening (2007) /  Bad Luck and Trouble (2007)
  • Niets te verliezen (2008) /  Nothing to Lose (2008)
  • Sluipschutter (2009) /  Gone Tomorrow (2009)
  • 61 uur (2010) /  61 Hours (2009)
  • Tegenspel (2010) /  Worth Dying For (2010)
  • De Affaire (2011) / The Affair (2011)
  • Achtervolging (2012) / A Wanted Man (2012)
  •   

Boeken van Lee Child

  • ISBN 9789024578542
    Nachthandel is de 22ste Jack Reacher-thriller van Lee Child. Met exclusief nieuw kort verhaal.
  • ISBN 9789021018461
    Daag me uit van Lee Child is deel 20 van de fenomenale Jack Reacher-serie. Reacher hoeft nergens heen en heeft alle tijd van de wereld. Dus een afgelegen stationnetje met de merkwaardige naam Mother's Rest lijkt hem een prima plaats om een zinloze tussenstop te maken. Hij verwacht een paar stoffige,...
  • ISBN 9789024573141
    Honderd miljoen dollar - Jack Reacher volgt het geld en vindt geweld. 
  • nu een grote bioscoopfilm

    ISBN 9789021018652
    Ga nooit terug. Maar dat doet Jack Reacher nou juist wel, in de 18e thriller van Lee Child. Nu verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol.
  • ISBN 9789024576081
    'De avonturen van Jack Reacher zijn ernstig verslavend.'
    NRC Handelsblad

    Ooit werkte Jack Reacher bij de militaire politie. Nu is hij een eenling. Zwerft rond zonder thuis, tot op een dag het Amerikaanse leger naar hem op zoek is: iemand heeft uit de verte een schot gelost op de Franse president.

    Er...
  • ISBN 9789024576074
    Mississippi, 1997 - terug naar een beslissend moment in het leven van Jack Reacher. Een vrouw wordt gruwelijk vermoord vlak bij een legerbasis. Reacher, majoor bij de militaire politie, wordt eropuit gestuurd om informatie te verzamelen. Samen met sheriff Elizabeth Deveraux probeert hij de waarheid...
  • ISBN 9789024576050
    Mississippi, 1997 - terug naar een beslissend moment in het leven van Jack Reacher. Een vrouw wordt gruwelijk vermoord vlak bij een legerbasis. Reacher, majoor bij de militaire politie, wordt eropuit gestuurd om informatie te verzamelen. Samen met sheriff Elizabeth Deveraux probeert hij de waarheid...
  • ISBN 9789021018270
    Twee stadjes in Colorado: Hope en Despair. Als Jack Reacher Despair binnenwandelt, wordt hij gearresteerd en teruggebracht naar Hope. Dat zint hem helemaal niet. Waarom is hij niet welkom? Reacher moet het opnemen tegen een hele stad en de tirannieke eigenaar van een immense staalfabriek. Met hulp...
  • ISBN 9789021018294
    Bolton, South Dakota. Jack Reacher kan niet vertrekken: het is extreem koud winterweer. Hij gaat de plaatselijke politie maar een handje helpen. Zou toeval echt bestaan? Over precies 61 uur zal een gigantische internationale drugsdeal uit de hand lopen. De klok tikt. De Mexicaan is onderweg. De Rus heeft...
  • ISBN 9789021018317
    Nebraska. Jack Reacher is op doorreis en stuit op een lokaal drama: een familie met een transportbedrijf houdt de omwonende boerengezinnen in een stalen greep van angst. Reachers gevoel voor rechtvaardigheid speelt op. Hij móét gewoon opkomen voor de onderdrukten. Meteen zit hij tot zijn nek in een internationaal...
  • ISBN 9789021015750
    New York, 's avonds laat. Jack Reacher zit aan een goede espresso en ziet iemand vertrekken in een auto. Daar zit een miljoen dollar losgeld in, betaald door Edward Lane om zijn vrouw en kind terug te krijgen. Dat blijkt zinloos, want ze komen niet terug. Jack Reacher gaat op speurtocht - vergeefs, de slachtoffers...
  • ISBN 9789021018287
    New York. Jack Reacher zit 's nachts in de metro en bekijkt zijn medereizigers. Vier zijn in orde. Maar de vijfde, een vrouw, vertoont alle kenmerken van een zelfmoordterrorist. Kan Reacher een aanslag voorkomen en mensenlevens redden? Of legt hijzelf ook het loodje? Een waanzinnige wedloop door Manhattan...
  • ISBN 9789021018263
    Californië, de woestijn. Een van Jack Reachers oude maten is in de val gelokt en vermoord. Eens een team, altijd een team: dit moet gewroken worden. Reacher probeert iedereen bij elkaar te brengen. Maar er zijn nog meer kameraden verdwenen. Het lijkt wel of de vijand hun steeds net één stap voor...
  • ISBN 9789021015767
    Boston. Als Jack Reacher getuige is van een brute kidnap, neemt hij het recht in eigen hand. Hij redt een doodsbange jonge man, Richard Beck. Het loopt uit op een fatale schietpartij.

    Richards vader lijkt niet zuiver op de graat te zijn. Mogelijk een drugsbaron. Jack Reacher gaat onder valse...
  • ISBN 9789021018102
    Washington D.C.: een aantrekkelijke vrouw roept Jack Reachers hulp in. Haar baan? De vicepresident van Amerika beschermen. Diens leven wordt ernstig bedreigd, maar het is onbekend door wie.

    Jack Reacher past totaal niet in haar organisatie, de Secret Service. Zijn eigengereidheid, ruwe charme...
  • ISBN 9789021018119
    Jack Reacher 8: De vijand 31 december 1989. Een generaal wordt dood aangetroffen in een bordeel. Een delicate zaak. Majoor Jack Reacher, die nergens van opkijkt, krijgt de opdracht ervoor te zorgen dat de situatie voor het leger 'onder controle' blijft. Reacher komt er niet alleen al snel achter dat de overledene...
  • ISBN 9789021018126
    Indiana. Kort na de slachtpartij op vijf mensen arresteert de politie een dader: de ex-militair James Barr. Hij weigert te praten. Voor zijn advocaat heeft hij één boodschap: 'Ik wil Jack Reacher spreken.'

    De advocaat doet vergeefse moeite hem te traceren. Hij is spoorloos, zonder vast adres....
  • een Jack Reacher thriller

    ISBN 9789021016269
    Ga nooit terug.
    Maar dat doet Jack Reacher nou juist wel.

    Na een moeizame tocht vanuit South Dakota is Jack Reacher eindelijk in Virginia aangekomen. Zijn doel: het oude hoofdkwartier van de 110th MP Special Unit - zo ongeveer het enige thuis dat hij ooit gekend heeft. Waarom? Hij wil de nieuwe...
  • ISBN 9789024568932
    Jack Reacher 1 - Jachtveld

    Margrave, Georgia: op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten. Op een zondagochtend worden de commissaris en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos.

    Nu wordt er op een verdachte gejaagd. Niet alleen door de politie, maar...
  • ISBN 9789024568949
    Lokaas - 2 Jack Reacher

    Chicago. Tijdens een doelloze wandeling ontmoet Jack Reacher een aantrekkelijke, manke jonge vrouw die worstelt met een kruk en een pakket van de stomerij. Reacher helpt een handje, maar als ze zich omdraaien kijken ze recht in de loop van twee revolvers.
    Drieduizend...
  • ISBN 9789024568963
    De bezoeker - 4 Jack Reacher

    Sergeant Amy Callan en luitenant Caroline Cooke hebben veel gemeen. Beiden zijn ambitieuze carrièrevrouwen. Beiden zijn het slachtoffer van ongewenste intimiteiten. Beiden worden gedwongen ontslag te nemen bij het leger: weggepest.
    En... beiden zijn nu dood.

    Jack...
  • ISBN 9789024568970
    Texas. Ex-militair Jack Reacher probeert in de moordende hitte een lift te krijgen als hij wordt opgepikt door Carmen Greer. Reacher had nooit gedacht dat iemand als Carmen zou stoppen: ze is mooi, jong en rijk. Maar Carmen blijkt vooral doodsbenauwd voor haar echtgenoot.

    Om Carmen te beschermen...
  • ISBN 9789024568956
    Tegendraads - 3 Jack Reacher

    Ex-militair Jack Reacher is als klusjesman in volstrekte anonimiteit neergestreken in Key West, Florida. Het bevalt hem dan ook helemaal niet dat privédetective Costello navraag naar hem blijkt te doen. Wanneer Costello even later vermoord wordt aangetroffen, beseft...
  • ISBN 9789024565481
    'Een waarschuwing voor degenen die nog nooit een boek van Lee Child hebben gelezen: de avonturen van Jack Reacher zijn ernstig verslavend.' NRC Handelsblad